Monday, November 15, 2010

Superinženir 2: tu kofi or not tu kofi?

Inat Kuća, Sarajevo, oktober 2010

No, KONČNO spet en s PROBLEMOM! Ne sam objave tipa "umadona kok smo se ga fajn nažgal" pa "Gdo gre kej u minhen da mi prnese en radio" pa "kaj je naša tamala dons prjaula". Čist resen problem. Ki se ga lahko KONČNO (ponavljam se, vem, a tu ni pomoči, kajti vaja dela mojstra in repetitio mater memoriae) po inženirsko zakoljem. Heh.

Torej, spoštovana kavo-še-malo-pa-ne-več-vnebopijoča soblogistka. Kufe je strup. Zelo dobro, da si se odločila pristopiti k Kofiholiks Anonimosis! In zdej, treatiza.

Viš, če obstaja DOBER razlog, da nehaš pit kufe, potem si zmagala. Ker potem rabiš sam odgovor, kako to nardit.Če pa ta razlog NI pol tko dober, kot bi moral bit, pol pa si reci, E jepi ga, od nećeg treba umreti, kad se gine nek se gine otmeno in če mam potem mal bolj rjav nasmeh (vstavi poljuben razlog), se mi pač mal slatko jepe.
Tle si zmagala.

Ampak pejmo do konca tam, ko moraš to zdej nardit. Ugotovit morš, a maš rada kufe zarad okusa, toplote, otipa, vonja, barve, al zarad KIKA (si mi precej suspektna da je tko). Za vse ostalo maš tukej dikef (če ni off limits, drugač pa knajp/projo/divko/seko/buco/zdenko/lavaškiri).

Ampak KIKA pa ne boš tako preprosto rekreirala. In tu pridejo v poštev kole razne, čaji beli/zeleni/črni/rdeči in pa redbuli. Kofein v tabletkah je težko dobit. Moj predlog bi bil čaj z dozo avtogenega treninga, mantra "čaj je kul ommmm". Deluje 100 %. Poznam primer osebe, ki je pila po zvrhano žlico neske vsake 3 ure vsak dan, potem pa je doživela prometno in je morala cold turkey, po 3 tednih pa na čaj in je ČDČ (čist drug člouk) ever sins. Al pa enega drugega čloreška, ki je šel na Irsko za 18 mesecev in se tam navadil pit čaj brez cukra.
S smetano.

It works. Vse je sam u glavi. Just do it!

Tvoj zvesti
Superinženir

Sončen dan ni vsaka siva sreda...

(Tipping my hat to the great Master, Mr. Brooke McEldowney at this kind place)